Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dåligt grillkött i butiker

Publicerat onsdag 31 juli 2002 kl 08.18
Det är för mycket bakterier i färdigkryddat grillkött i Salas mataffärer.
Det visar en inspektion som livsmedelsinspektör Magdalena Goczkowska i Sala har gjort. Hon anser att det är anmärkningsvärt att så många som 36 procent av de prover hon tog visade för hög bakteriehalt. 4 av 11 butiker i Sala fick anmärkning på grillvarorna. Den förhöjda bakteriehalten kan dels orsakas av att köttet blivit liggande för länge på skärbrädan innan det kryddas och packas, dels kan det brista i handhygienen hos de som jobbar. Men det rör sig inte om några livsfarliga bakteriehalter, säger Magdalena Goczkowska. Bakterierna dör om man hettar upp köttet till 75 grader.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.