Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes 2006-2007. Vi tar upp ditt mejlade åtal. Vi utreder, argumenterar och dömer - allt efter tycke...

Visor etc

Publicerat tisdag 21 november 2006 kl 16.30
1 av 2
2 av 2

Låtar, sånger och visor

Som om musik skulle föra en marginaliserad tillvaro inom rättsväsendet - icke! Med musik kan man göra obegripligheter hur klara som helst.

Till


Broder Daniel-låten When we were winning finns i en niominutersversion - nio minuter som handlar om sångaren Henrik Berggrens sjuttonårsperiod. Hej domstol! har snappat upp att låten från början var hela TJUGOnio minuter lång. Vi har hittat några av de bortklippta verserna.
Text: Westesson. Musik: Berggren

Kapitalisterna i Hudiksvall vägrar att ha öppet längre än till 16:00 på långlördagen. Hej domstol! känner hur det rycker i revolutionstarmen. Upp till kamp! Det är dags att handla - ända till 16:30!
Text: Lind/Westesson Musik: Westesson

Det är viktigt att man upplyser ungdomen om att många av deras idoler och förebilder inte alltid varit så goda föredömen. Dan Hylander har t.ex. bevisligen knarkat.
Text och musik: Westesson – Schicke.

Att vara paranoid betyder inte att du inte är förföljd (Kurt Cobain). Att vara paranoid betyder att man använder ett jättekomplicerat ord från utrikiskan (Hej domstol!).
Text och musik: Westesson.


Det visade sig att Valle Westesson under hela vintern använt Sveriges Radios innergård som avträde. Det kröp nämligen fram att karln aldrig tidigare konfronterats med ett WC (förkortning för ”vattenklosett”). Han blev mäkta imponerad när han förstod att han skulle slippa köldsprickorna i skinkorna.
Text: Lind – Westesson – Ulvselius. Musik: Westesson. Komp: Moder Skägg.


Ni vet väl att Hej domstol-gänget också fungerar som spökklubb? Valle är den smarte, Ola den handlingskraftige och Kalle killen som mest hänger med. Och är hungrig. Och lite trött. Hursomhelst – har ni problem med spöken, poltergeistrar eller vampyrer hemmavid så ring 040-20 56 46!
Text: Lind – Norén - Westesson. Musik: Bolan.


Man kan bevara de döda hos sig. Det gäller bara att man har de rätta kemikalierna.
Text och musik: Westesson.


Tänk vad mycket fint hela Sveriges Astrid gjorde för barnen! Och djuren! Och språket! Det är skandalöst att hon inte fått nobelpriset än! Vad sitter den där förbankade akademien och tänker på egentligen?
Text och musik: Westesson.

På söndagarna har Hej domstol quiz under rubriken Hej frågequiz! Det gäller att ta begynnelsebokstäverna i några ledord och skapa ett nytt ord. En gång var ordet som blev ”konstigt”. Det finns konstigare anledningar att skriva en sång.
Text: Lind – Westesson. Musik: Westesson.


En kampsång om vikten av att inte glömma det som har hänt.
Text: Lind – Norén – Westesson – Ulvselius.

Till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".