Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

Kapellskär ny inkörsport för anabola steroider

Publicerat tisdag 1 oktober 2002 kl 11.02
Tullen har gjort ännu ett storbeslag av anabola steroider i Kapellskär. 90 000 tabletter hittades i fredags i en estnisk långtradare. Kapellskär är den nya, stora inkörsporten för dopningspreparat.
Tullinspektör Jonas Karlsson säger att det är allt oftare som smugglare fastnar med just anabola steroider. - Om man jämför med samma period förra året så tog vi inga anabola steroider i Kapellskär. Hittills i år är vi uppe i 180 000 tabletter. Det visar på en tendens att man provar med anabola steroider här, istället för på andra ställen i Sverige. Preparatet som hittades i helgen var så kallade ryssfemmor. Det förvarades fullt synligt i förarhytten, också under baksätet och i sovavdelningen hittades förpackningar med tabletter. Tullen uppskattar att hela partiet skulle kunna säljas för omkring 450 000 svenska kronor. Tidigare har tullen i Kapellskär haft en kraftig ökning av amfetaminbeslag - 50 kilo har man tagit fast hittills i år. Att det är amfetamin och dopningsmedel som smugglas via Kapellskär beror enligt Jonas Karlsson på att varorna tillverkas i Ryssland och baltstaterna. Med flera färjeavgångar till Kapellskär varje dag blir Kapellskär en lämplig plats för smugglarna.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".