Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i industri på Sjöhagsvägen 14 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
(Publicerat idag kl 11.22)
P4 Västmanland

Söderforsbiblioteket håller stängt

Publicerat tisdag 8 oktober 2002 kl 13.02
Det blir troligen bara fyra dagars öppethållande under resten av året - i övrigt hålls biblioteket i Söderfors stängt. Orsaken är brist på både personal och pengar.
Under eftermiddagen tas frågan om biblioteket i Söderfors upp till diskussion i kommunstyrelsens arbetsutskott i Tierps kommun. Det är dock mycket osäkert om det kan bli någon förändring av öppettiderna. I somras slutade bibliotekarien i Söderfors, och sedan dess har kommunen varit tvungen att gå in med extra personal. Sluteffekten blev att man tvingades dra ner på öppettiderna. När frågan var uppe i arbetsutskottet för tre veckor sedan var meningen att man skulle dra ner till en gång i veckan - inte till den radikala minskning som det nu är frågan om. Ordföranden i kultur- ocg fritidsnämnden, Rolf Petterson, säger till Upplandsnytt att han blev förvånad när han såg att förvaltningen satt in en annons i tidningen där det stod att biblioteket bara skulle ha öppet fyra gånger till i år. Han hoppas dock att det ska bli ett annat beslut när frågan nu tas upp igen. Det kan dock innebära att man måste omprioritera och kanske göra andra besparingar.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".