Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Mindre skadade barn i Uppsala län

Publicerat tisdag 19 november 2002 kl 17.45
Barn i Uppsala län skadas mindre än barn i övriga Sverige. Det visar en ny undersökning från statliga barnsäkerhetsdelegationen som presenteras idag.
Undersökningen gäller barn å ungdomar upp till 20 år å tar upp kroppsskador som orsakats genom olycksfall, våldshandlingar eller självförvållade skador å uppländska barn klarar sig ganska bra i undersökningen. Allra minst skadar sig pojkarna i Håbo kommun. Där skadas drygt hälften så många som i övriga landet och Tierp är den kommun som har minst skadade flickor i länet. Flest skadade i länet finns i Älvkarleby kommun, både när det gäller flickor och pojkar. Där ligger båda könen över genomsnittet i landet. Det som väcker störst uppmärksamhet i rapporten är unga flickor som skadar sig själva. Där har det skett en ökning i landet och samma tendens finns i även Uppsala län.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".