Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Västerled stötesten i översiktsplanen

Publicerat tisdag 26 november 2002 kl 17.00
Under tisdagens kommunfullmäktige i Uppsala tas beslut att reservera mark för en eventuell framtida motorväg under stadsskogen, den s k Västerleden.
Frågan om motorväg under skogen ledde till en häftig debatt mellan folkpartiet och miljöpartiet. Folkpartiets Jan-Ove Jerrestål menade att miljöpartiet svikit ett vallöfte genom att ingå i en majoritet som driver igenom att mark bevaras för en Västerled: - Dom gick till val på detta och det finns säkert dom som har röstat på miljöpartiet med förhoppningen att dom ska vara med och stoppa västerleden, säger Jerrestål. - Miljöpartiet har drivit frågan hårt om att ta bort planerna på västerleden. Men vi har inte lyckats övertyga socialdemokraterna om det, svarar Niklas Malmberg från miljöpartiet. Frågan om Västerleden ingår i hela den stora plan som kommunfullmäktige tar i dag om hur Uppsala ska utvecklas dom kommande tjugo åren när det gäller trafik och bevarande av grönområden och bostadsbyggande. Det mesta i denna sk översiktsplan råder det politisk enighet om, men på en rad enskilda punkter är meningarna delade. Ska man t ex tillåta byggande av bostäder i Granebergsparken, det var en fråga som vållade debatt. Och moderaternas Gunnar Hedberg ifrågasatte om det verkligen kommer att byggas 16 000 nya lägenheter i Uppsala under dom kommande tjugo åren som det sägs i planen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.