Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skärpta bostadsregler i Gottsunda

Publicerat tisdag 3 december 2002 kl 07.04
Det kommunala bostadsbolaget Uppsalahem föreslår nu skärpta regler för personer som vill flytta in i en lägenhet i Gottsunda.
Anledningen är att försöka få ner brottsligheten i området. Enligt förslaget ska nya hyresgäster tvingas visa att man har en fast inkomst för att få en lägenhet. August Södermans väg och Blomdahls väg är två adresser i Gottsunda som är väl kända av Uppsalapolisen. Och nu har politikerna i Uppsalahem tröttnat på den ökade kriminaliteten i området Exakt hur inkomstkravet ska vara formulerat är ännu inte klart men tex socialbidragstagare ska inte längre vara välkomna i området det är inte första gången som Uppsalahem kommer med ett sådant här radikalt förslag som rör lägenheterna i Gottsunda. I början av oktober blev det känt att Uppsalahems styrelse ville förbjuda barnfamiljer att flytta in i området om förvaltaren ansåg att området inte tålde mer barn men styrelsen drog själva tillbaka förslaget eftersom det ansågs för kontroversiellt. Arbetsutskottets förslag kommer att tas upp i Uppsalahems styrelse den 16 december.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.