Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rätt in i Sverige med praktikplats i Östhammar

Publicerat måndag 16 december 2002 kl 17.22
Ett nytt projekt ska starta i Östhammar. Genom att erbjuda praktikplats till asylsökande ska integrationen gå lättare. 5,6 miljoner kronor får projektet.
Det blir Östhammars kommun, Migrationsverket i Gimo, Arbetsförmedlingen och Företagarföreningen i Östhammar som kommer att samarbeta i projektet. Det unika med projektet är att asylsökande kommer erbjudas praktikplatserna. Efter tolvveckorskurs i svenska kan vem som helst söka praktiken. Och sammanlagt planeras platser för 80 personer under en tvåårsperiod. -För de som får uppehållstillstånd kommer det bli lättare att komma in på arbetsmarknaden, och de som inte får stanna ska kunna använda sig av erfarenheterna från sin praktik i sitt hemland, säger Lennart Ebbegren, enhetschef på Migrationsverket i Gimo. Enligt Arbetsförmedlingen är det främst inom industrin som praktikplatserna kommer att ordnas. Och praktikplatserna kommer inte påverka situationen på arbetsmarknaden i Östhammar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.