Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Saftig kritik från Saco mot SLU

Publicerat fredag 24 januari 2003 kl 07.10
Akademikerfacket Saco riktar skarp kritik mot det förslag på omorganisation som SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, lagt fram.
Saco säger blankt nej till flera av styrelsens förslag, det gäller bland annat den föreslagna delningen av skogsfakulteten vilket skulle öka rivaliteten mellan Uppsala och Umeå mer än idag, enligt facket. Om SLU genomför förändringarna enligt det här förslaget utan en konsekvensanalys så anser Saco att de bryter mot lagar och förordningar på arbetsmiljöområdet. Facket kräver också att remisstiden förlängs. Två av tre fakulteter vid SLU kommer inte hinna lämna något svar innan den 27 januari, som är sista dagen för svar. Det skriver Upsala Nya Tidning.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.