Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sju åtalade i knarkhärva

Publicerat tisdag 18 februari 2003 kl 10.54
En ny stor narkotikahärva med flera unga personer från Rimbo och Norrtälje har klarats upp av polisen. Den huvudåtalade - en 18-åring - ska ha langat cannabis och ecstasy till de övriga inblandade.
Det var när den särskilda ungdomssektionen inom länskriminalen i Stockholm slog till mot en lägenhet i Norrtälje den 17 januari som härvan började nystas upp. Då greps en 18-årig man som misstänks ha sålt narkotika till sex andra personer som nu också åtalas. De inblandade är i åldrarna 15-20 år. Hemma i lägenheten hade 18-åringen förutom en större mängd narkotika också en elektronisk våg och en så kallad skuldlista där de medåtalade fanns antecknade. Alla har i förhör berättat hur de har köpt knark av 18-åringen. - Han är ung men har redan kommit långt i sitt missbruk och är en ganska avancerad försäljare av narkotika, säger Manne Jönsson vid Stockholmspolisens ungdomssektion. 18-åringen har erkänt att han har hanterat narkotika för eget bruk men förnekar i flera förhör att han har sålt preparaten vidare till andra. Polisen utesluter inte att flera personer har köpt knark av 18-åringen. Flera av de misstänkta är sedan tidigare kända av polisen. Två av de åtalade var även inblandade i den stora ecstasyhärvan i Rånäs hösten 2001.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.