Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nyckelhålsmat på restauranger

Publicerat onsdag 26 februari 2003 kl 13.58
Nu ska studenter och anställda på universitet och högskolor förmås att äta lite nyttigare luncher. I ett samarbetsprojekt mellan Livsmedelsverket och Mälardalens högskolerestauranger har man infört så kallade "Keymeal" på lunchmenyn.
Projektet "Keymeal" går ut på att erbjuda kunden ett näringsriktigt och fettsnålt lunchalternativ, minst ett alternativ varje dag. För att en måltid ska få räknas som ett "keymeal" krävs bland annat att max 30 procent av energin i måltiden komma från fett.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.