Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Ridsport

Lotta Schultz vann kampen om Calibra

Publicerat tisdag 11 mars 2008 kl 16.00
Lotta Schultz på Calibra Foto Måns Langhjelm Scanpix

Det är Lotta och Michael Schulz som är de rättmätiga ägarna till stjärnhästen Calibra II, den häst som Enköpingsryttaren Lotta Schultz tävlat med bland annat i EM i augusti förra året. Det slog Uppsala tingsrätt fast idag.

Sedan ett par år har makarna Schultz legat i tvist med Mats och Ann Persson, som haft flera hästar i Schultz stall, om vem som egentligen äger hästen. Ann Persson har hävdat att hon skulle äga 75 % av hästen, men Uppsala tingsrätt anser att det inte kunnat bevisas.

Enligt tingsrätten går det inte att bevisa att Schultz köpt hästen på uppdrag av Mats Persson och rätten godkände även makarna Schultz förklaring till hur det kom sig att Mats och Ann Persson under ett par år varit registrerade ägare till hästen.

Under några års tid samarbetade paret Schultz med affärsmannen Mats Persson från Västerås om en rad hästar som han ägde och som tränades och reds av paret Schultz. I vissa fall ägde paren hästar gemensamt.

Stora belopp har förts mellan makarna Schultz och Persson men aldrig registrerats. Mycket har skett muntligt. I efterhand är parterna inte ens ense om när och hur tvisten började och för ett år sedan vände sig Ann Persson till Uppsala tingsrätt för att få ett avgörande.

Uppe i tingsrätten var också två krav på makarna Schultz att betala tillbaka lån. I ett av fallen ansåg rätten att det inte fanns tillräcklig bevisning för att paret Schultz överhuvudtaget lånat pengar av Mats Persson, men dömde i det andra fallet makarna Schulz att betala tillbaka hundra tusen kronor till Mats Persson.

Maria Jansson
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".