Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sista dagen i hovrätten för Enköpingspolitiker

Publicerat måndag 17 mars 2003 kl 16.43
Idag avslutades förhandlingarna i hovrätten mot de sex miljöpolitiker i Enköping som åtalats för brott mot miljöbalken. Dom meddelas om några veckor.
Det var år 1999 som miljönämnden i Enköping underlät att bötfälla ett antal lokala företagare som inte skött sina årliga miljökontroller. Kommunens dåvarande miljöinspektör Nils Hydén vittnade idag i hovrätten om hur han förberett miljönämnden inför beslutet. Det handlade om en rapport med hänvisningar till lagen och som bland annat rekommenderade böter i form av en så kallad miljösanktionsavgift. -Vid de här tillfällena fanns allt relevant underlag tillgängligt. Man tyckte att det var för tidigt, man ville ha möjlighet och utrymmet att göra politiska bedömningar, säger Nils Hydén. -Vi har aldrig gjort några politiska bedömningar av myndighetsutövning under min tid, säger Kjell Johansson, den åtalade och före detta ordförande i miljönämnden. -Vi ansåg att ärendenas art var av bagatellartad förseelse. Det var administrativa misstag, de hade gjort besiktning men inte lämnat in det i rätt tid. -Jag anser fortfarande att jag inte har gjort något brott. Utan behandlat varje enskilt fall utifrån det utrymme vi trodde att vi hade, säger Johansson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".