Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Begränsad hästakut överraskar styrelse

Publicerat torsdag 17 april 2003 kl 15.08
I december förra året tillkännagav styrelseordföranden för Lantbruksuniversitetet Bo Dockered att den såkallade hästakuten på Ultuna i Uppsala skulle återöppnas nu i april. Men hästakutens öppettider blir begränsade, där hästar inte kan sjukanmälas kvälls- och nattetid - och det är något som Bo Dockered som styrelseordförande aldrig blivit informerad om.
-Jag känner inte till att det skulle bli någon begränsning i öppettiderna, jag har heller inte hört av vare sig Göran Dahlin eller rektor i den här frågan, säger Bo Dockered. Det var efter starka protester från lärare, studenter och hästägare som Bo Dockered efter ett styrelsemöte i december i fjol meddelade att beslutet om hästakuten hade ändrats. Akuten skulle inte hålla stängt hela det här året vilket fakultetsledningen tidigare planerat, utan akuten skulle öppnas på nytt redan nu i april. Men dom mbl-förhandlingar som fortsätter nästa vecka om en återöppning av akuten gäller bara en begränsad akut, där inga nya sjukfall kommer att tas emot kvälls- och nattetid, och det var inte var Dockered tänkte sig den gången, och det är alltså inget som han trots sitt ordförandeskap i styrelsen blivit informerad om. - Det här är en fråga som vi får diskutera med ledningen för universitetet, den ska vi inte föra i media utan den ska vi ta med dom.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.