Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lärarförbundet upprört

Publicerat måndag 26 maj 2003 kl 10.26
Tanken är att skolorna ska hållas stängda under strejken men nu har lärare i Uppsala uppmanats av chefstjänstemän att låsa upp lokalerna. Det upprör lärarförbundet.
Lärarförbundets ordförande Gunno Boström är förvånad och besviken. - För cheferna är det en självklarhet att lärarna öppnar skolorna för att de har nycklar. Vi tycker att Uppsala kommun har uppfört sig otillbörligt i det här fallet som tror att skolorna ska vara öppna bara för att lärarna har nycklar, säger Gunno Boström, så enkelt är det inte . Det är strejk. De flesta skolor i Uppland kommer, trots strejken, att vara öppna. I vissa kommuner kommer politikerna att låsa upp skolorna men i Uppsala har chefstjänstemännen gått ut och sagt att lärare och rektorer ska låsa upp. Stöd för sitt uttalande har de i direktiv från Skolverket. Lärarförbundet har gått ut och uppmanat sina medlemmar att vara strikt neutrala. Gunno Boström uppmanar alla i förbundet att tänka sig för så att man inte gör uppgifter som någon som strejkar skulle göra. - Risken är att konflikten förvärras så att den inte kan lösas om man drar in fler parter, säger Gunno Boström.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".