Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Flera konkurser bakom Uppsalakrogar

Publicerat torsdag 5 juni 2003 kl 07.43
Flera bolag med kopplingar till krogarna Påvels-Baldis och Alcatraz i Uppsala har begärts i konkurs.
Under de senaste två veckorna har fyra bolag som på olika sätt ingår i kretsen kring krogarna Påvels-Baldis och Alcatraz försatts i konkurs. De bolag det rör sig om är Restaurang Alcactraz i Uppsala AB, Alwa Sport AB, PB Kompaniet HB och Krogspecialisten i Uppsala HB. Bolagen har skatteskulder och efter utredning har Kronofogdemyndigheten försatt bolagen i konkurs. Enligt Anders Wallin som handlägger ärendet hos konkursförvaltaren kommer det under närmaste tiden dessutom förmodligen att komma in konkurser för fler av dom företag som kan sägas ingå i kretsen kring Påvels-Baldis. Företagen är kopplade till varandra antingen genom att samma personer äger dem eller att flera av dem har samma styrelsemedlemmar. I vissa fall korsäger företagen även varandra. Det företag som i dag äger Påvels-Baldis, Carina Ahlström Förvaltning AB, är inte försatt i konkurs och kronofogden bedriver inte heller någon utredning mot det. Om det här kommer att påverka krogarnas verksamhet och i såfall hur är inte känt.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.