Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Regeringen kritiseras av sina egna

Publicerat måndag 29 december 2008 kl 06.53
Försvarets Radioanstalt, FRA, som sysslar med avancerad signalspaning.

I höstas skickades en enkät ut till 32 politiker, alla högt upp på allianspartiernas listor här i länets olika kommuner. En av frågorna handlade om hur de tycker att alliansregeringen hanterade frågan om FRA- lagen, och där visade sig svaret bli mest negativt.

En av dem som tycker det var folkpartisten Ann-Cathrin Larsson från Älvkarleby.

- Som kommunpolitiker så är jag van vid att jobba nära människorna, mina väljare, och jag tycker att regering och riksdag, framförallt regeringen givetvis, skötte det här mycket dåligt genom att man inte tog folks oro, frågor och funderingar på allvar. Man skulle ha kommunicerat med folk när man förstod att det här var en fråga som skulle väcka mycket debatt. Då går man ut och informerar och diskuterar med människor på ett helt annat sätt än vad man gjorde här, säger hon.

Ann-Cathrin Larsson är inte ensam om att svara att alliansregeringen hanterat FRA-frågan mycket dåligt. 21stycken av dom 29 som deltog i enkäten svarade att dom skött det antingen ganska dåligt, eller mycket dåligt, med motiveringar som att debatten var full av sammanblandningar, att ingen vågar tala klarspråk, och att det hade kunnnat göras bättre än att sticka huvudet i sanden.

Det var en, som svarade att alliansregeringen hanterat FRA frågan mycket bra, och det var centerpartisten Bertil Ahlin.

- Till och börja med så var det ju katastrofalt hur det vart skött, om man säger så, men slutresultatet var väl det jag tänkte på närmast.Med dom tilläggen som blev gjorda sen så ansåg jag att det var ganska bra behandlat i slutändan. Och jag är väl positiv till att vi måste ha något form av försvar även på den nivån. Så det var min tanke med det, säger han.

Martina Feuer
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".