Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Polisen saknar sin båt

Publicerat tisdag 1 juli 2003 kl 16.48
Det är svårt att klara upp brott som begås på vattnet, eftersom det inte finns någon polisbåt som är stationerad i Mälaren.
Det här är något som bekymrar Benny Bengtsson som är chef för polisavdelningen i Uppsala län. - Det är bökigt eftersom det är mycket turister i både Enköping och Öregrund, så visst blir det lite för lite man kan använda båten, säger han. Rikspolisstyrelsen har nyligen beslutat att det bara ska finnas polisbåt i Stockholm och Göteborg. Övriga polisdistrikt får själva ta ansvar för om de behöver köpa in någon båt. Den polisbåt som fanns tidigare i Västmanland och som tjänstgjorde i Mälaren togs bort i maj. Sedan dess finns det ingen båt i Mälaren. Nu finns det en polisbåt som ska tjämstgöra i hela Uppsala län, alltså både ute vid kusten och i Mälaren. Något som inte fungerar. Om polisen i till exempel Enköping behöver polisbåten får de beställa den. Men behöver polisen i Öregrund också båten blir det en prioriteringsfråga vem som får den. Polisen i Uppsala län tittar nu på hur de ska lösa problemet på längre sikt. Tillsammans med Sörmland och Västmanland ska de kunna ha en båt i Mälaren. Men nu i sommar kommer problemet inte att lösas, utan polisen i länet kommer att fortsätta ha problem med att hålla ordning på sjön. - Det blir ju problem eftersom man får ta mycket på telefon utan att komma ut till platsen fast vi skulle behöva komma ut, säger Benny Bengtsson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".