Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat igår kl 12.51)

Trimmade mopeder vanligt i Enköping

Publicerat tisdag 15 juli 2003 kl 17.48
Mer än hälften av de ungdomar som kör moped i Enköping har trimmat sina fordon för att de ska gå snabbare. En ny enkät som Nationella Trafiksäkerhetsförbundet, NTF, gjort visar att de allra flesta föräldrar känner till den olagliga trimningen.
Det är en enkätundersökning bland 226 Enköpingsungdomar i årskurs åtta och nio som visar på de skrämmande siffrorna. Mer än hälften av mopederna är trimmade och dessutom visar underökningen att i föräldrarna i nio fall av tio känner till den olagliga trimningen. NTFs undersökning visar att det inte är helt ovanligt att ungdomarna i Enköping har mopeder som kan komma upp i en hastighet av 80 kilometer i timmen. Peter Halldén, biträdande chef på Uppsalapolisens trafikavdelning, säger att antalet döda ochskadade i mopedolycker ökat markant de senaste fem åren. Han anger att det främst är de snabba EU-mopederna som ligger bakom ökningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".