Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

LO kritik mot egna ordföranden

Publicerat tisdag 22 juli 2003 kl 07.13
Ordföranden för LO-distriktet i Uppsala län, Hilde Klasson, riktar nu hård kritik mot sin egen ordförande på riksplanet, Wanja Lundby-Wedin.
Det var fel av Lundby-Wedin att nyligen skriva en EMU-positiv artikel tillsammans med statsminister Göran Persson, säger Hilde Klasson. - Jag ställer mig mycket tveksam och kritisk till hela utspelet. LO har ställt sig neutralt i frågan och då ska man inte öppet ta ställning för, som jag tycker att hon gör i artikeln, säger hon. Artikeln, som har tolkats som att Wanja Lundby-Wedin ställer sig positiv till svenskt EMU-medlemskap, publicerades i Dagens Nyheter den 13:e juli. Hilde Klasson säger att Lundby-Wedins utspel trots allt inte kom särskilt överraskande: - Det är ju så laddat eftersom Ja-sidan har så stora problem att vinna trovärdighet, speciellt när det gäller LO:s grupper. Men hon måste skilja på sin privata uppfattning och vad hon ska verka för som ordförande för LO, säger Hilde Klasson. Hilde Klasson sitter själv i styrelsen för socialdemokrater mot EMU. Men hon framhåller att LO för Uppsala län, som hon är ordförande för, inte har tagit ställning i frågan. Hilde Klasson upplever det som ganska besvärligt just nu att vara EMU-motståndare inom arbetarrörelsen. - Man blir betraktad som mindre vetande, som om man inte har förstått, är känslomässigt engagerad och inte ser förnuftsmässigt på frågan. Det är det jag upplever att Ja-företrädare bemöter mig med.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.