Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Krismöte i Tierp

Publicerat torsdag 26 mars 2009 kl 16.43

Chefen för Resurscentrum för barn och unga i Tierps kommun, Anneli Lindblom, tillbakavisar att det skulle finnas sparkrav som gått före omhändertagande av utsatta barn.

Som Upplandsnytt rapporterade tidigare har länsstyrelsen nu begärts granska om så är fallet.

Därför höll ledningen ett krismöte med dom anställda idag.

– Det var ett bra sätt att få reda ut en del frågetecken för det här bygger på en rad missförstånd och kommunikation är svårt.

På onsdagen rapporterade Upplandsnytt om kritiken mot Anneli Lindblom och hennes chef, Jan Rosenfeldt, som är produktionschef i Tierps kommun.

Kritiken kommer från Freddie Eriksson, som är myndighetschef för resurscentrum för barn och unga. Han är underställd chef till Anneli Lindblom. Han kritiserar dom för att ha hindrat ett ärende att tas upp i utskottet för barn och unga på grund av kommunala sparkrav. Ärendet gällde ett omhändertagande av fem barn som farit illa. Freddie Eriksson har begärt att länsstyrelsen nu ska granska om ärendet hindrats på grund av ekonomiska skäl.

– Min uppfattning är att det beror på den konflikt som råder mellan Freddie Eriksson och mig, där man upplever att vi har stoppat ärendet från att komma upp, säger Anneli Lindblom.

Jan Rosenfeldt säger själv till Upplandsnytt att allt är ett missförstånd. Anledningen till att han stoppade ärendet var för att han kände att han fått för lite information för att kunna göra en rättvis bedömning då när fallet om dom fem barnen skulle tas upp i utskottet. Idag träffade Jan Rosenfeldt dom anställda på Resurscentrum för barn och unga.

– Jag kommer gå vidare så att vi kommer ha flera möten tillsammans. Freddie Eriksson och jag kommer ju ha en serie samtal, säger Anneli Lindblom

Och tanken är att?

– Överbrygga dom här missförstånden som har varit och den här förtroendeklyftan som har uppstått oss emellan.

Audrey Erath
audrey.erath@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".