Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Åklagare yrkar på livstids fängelse för mattmord

Publicerat måndag 11 augusti 2003 kl 17.02
I dag avslutades rättegången mot den 36-åring som sedan i början av april suttit häktad misstänkt för mattmordet i Rimbo tidigare i år. Det var i mars som en man från Märsta hittades mördad och inlindad i en matta i ett skogspart mellan Gottröra och Rimbo.
Rättegången som började i fredags har av säkerhetsskäl hållits i Stockholms tingsrätts säkerhetssal, eftersom det framkommit hot mot den mordmisstänkte. 36-åringen höll i dag fast vid den berättelse han gav i fredags när han sa att han är helt oskyldig. I stället skyllde han på sin kamrat och sa att det var han som mördat Märstabon. Kamraten som också suttit häktad misstänkt för inblandning i mordet släpptes fri i mitten av juni. Han var i dag kallad till rättegången för att höras som vittne. När han gav sin version av vad som hände i den häktade 36-åringens bostad under mordnatten i februari var det alldelses tyst i rätssalen. Han berättade om den syn som mötte honom när han kom in i köket efter ett toalettbesök, och såg den mördade märstabon ligga på köksgolvet i mängder av blod och med 36-åringen sittande på huk över kroppen. På köksbänken låg en blodig kökskniv. Den häktade 36-åringen sa att han i stället försökte rädda livet på märstabon genom att försöka stoppa blodflödet efter det att kamraten stuckit kniven i honom. Åklagaren pekar dock på att den tekniska bevisningen mot 36-åringen är stark och yrkar på att han ska dömas till livstids fängelse för mord och dessutom för dopningsbrott då man hittat dopningspreparat i hans bostad. 36-åringens försvarsadvokat säger att hans klient är oskyldig och framhåller den problematik som finns när två personer befunnit sig i lägenheten när mordet skedde. Dom väntas inom några veckor.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.