Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Försvarsmakten kräver ordning på S1

Publicerat onsdag 27 augusti 2003 kl 14.08
Ledningen för Upplands regemente S1 i Enköping måste se till att bristerna, när det gäller att följa representationsreglerna, rättas till. Det säger försvarsmaktens informationschef Anders Hedgren, efter Upplandsnytts avslöjande i morse.
S1 -personal har upprepade gånger under de senaste åren brutit mot representationsreglerna. Bland annat har personal mot reglerna, druckit vin på krog i Enköping och struntat i att redovisa vilka som deltog i middagen. det här låter inte bra säger Anders Hedgren på försvarsmakten. -Jag utgår ifrån att chefen på S1 vidtar de mått och steg enligt de rutiner vi har inom försvarsmakten för att komma tillrätta med detta. Genomgången gäller 2001, 2002 och 2003 och det är under de två första åren som vi funnit att S1-personal upprepade gånger brutit mot försvarsmaktens och S1:s egna regler för representation. Under fjolåret finns exempel på en major på regementet som vid åtminstone tre tillfällen anordnat middagar i strid med reglerna, varav två gånger på krogen Svarta Maja i Enköping i stället för att det skett inom dom egna lokalerna som reglerna föreskriver. Och Upplandsnytt kan nu berätta att en av fakturorna från Svarta Maja i efterhand har godkänts och attesterats av regementschefen själv översten Lars-Olof Johansson något han förklarar med att majorn inte haft rätt att attestera fakturan själv då det är vin med på notan. Men trots att Lars-Olof Johansson alltså hade vetskap om den fakturan från Svarta Maja så begärde han aldrig någon förklaring av majoren ifråga. Något som Anders Hedgren på försvarshögkvarteret tycker är fel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".