Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjukhusledning backade

Publicerat måndag 18 januari 2010 kl 06.21
1 av 2
2 av 2
Göran Elwinger

Ledningen för Akademiska sjukhuset i Uppsala har den senaste tiden tvingats dra tillbaka två stora planerade omorganisationer efter hård kritik från personalen.

Bland annat var sjukhusledningens avsikt att omorganisera operationsverksamheten. Narkosläkaren Göran Elwinger säger att om inte sjukhusledningen backat i det fallet så hade situationen blivit ohållbar:

 -- I så fall hade det närmast blivit revoltstämning på sjukhuset, säger Göran Elwinger.

Så starka var motsättningarna?

 – Ja. Det framgick tydligt av de kritiska synpunkterna på konsekvensanalysmötet.

I snart tre år har Marie Beckman Suurküla suttit som chef för Akademiska, och under den tiden har hon inte gjort några större omorganisationer. Men under hösten tog hon initiativ till två stora omorganisationer, men båda har hon fått dra tillbaka efter starka protester från personalen. I det ena fallet hade hon fattat ett s k inriktningsbeslut om att operationsverksamheten på sjukhuset skulle delas upp i två nya enheter - och att därmed både narkoskliniken och neurokirurgin skulle upphöra som egna enheter. På ett personalmöte där nyheten las fram rasade personalen och talade om en sovjetisk ledarstil och det spåddes att personal skulle säga upp sig.

Men nu har alltså Marie Beckman Suurküla och den övriga sjukhusledningen backat, det blir nu bara en mindre förändring vilken personalen också har godtagit, den stora omorganisationen har ställts in. Göran Elwinger tycker att sjukhusledningen borde ha lyssnat och skaffat sig ett bättre underlag innan man fattade det kritiserade inriktningsbeslutet:

 – Det sättet man gick fram på då tycker jag inte är förenligt med ett gott ledarskap.

Att sjukhusledningen till slut lyssnade och stoppade planerna tycker Göran Elwinger däremot är uttryck för gott ledarskap.

Den andra omorganisation som Marie Beckman Suurküla fått avskriva gällde planerna på att samla flera av sjukhusets yrkesgrupper i en ny egen enhet, nämligen sjukgymnaster, psykologer, kuratorer, logopeder, dietister och arbetsterapeuter. Men redan en vecka senare fick hon efter personalprotester ändra sitt beslut och undanta psykiatrins personal från förändringen, och en tid senare tog hon tillbaka hela inriktningsbeslutet:

 – När vi hade diskuterat det färdigt kom vi fram till att nej, det här är inget bra förslag över huvud taget och då tar vi tillbaka det, säger Marie Beckman Suurküla.

Hur ser du på att du på kort tid tvingats dra tillbaka planer för två stora omorganisationer?

 – Jag ser det inte som att det på nåt vis är nåt konstigt i det. Jag tycker tvärtom att det hade varit väldigt märkvärdigt om vi hade genomfört dem utan att ta hänsyn till den breda, massiva och kompetenta kritik som har framförts.

Men är det bra att flera gånger lägga fram inriktningsbeslut som är så dåligt förankrade så att du strax efter måste ta tillbaka dem?

 – Jag anser inte alls att förslagen var dåligt förankrade. Jag ser det snarare som att vi har en sund kultur på sjukhuset där var och en faktiskt vågar säga till. Jag tycker att det här är en öppen, normal och bra process som vi har. Vi uppmanar folk att tala om vad de tycker, säger sjukhusdirektören Marie Beckman Suurküla.


Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".