Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bagarkändis i Uppsala

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 19.33
"Bröd i plastpåse är osensuellt"
(4:54 min)

Jan Hedh är en av Sveriges och Europas skickligaste konditorer, som började sin bana i Uppsala. Numera bor han i Malmö men är ofta på resa för att föreläsa eller signera böcker, som i dag i Uppsala.

Bröd, bakelser och choklad är något som Jan Hedh verkligen kan, och en grund för detta lades i Uppsala. Han gick på konditorfackskolan vid Västertorg i Uppsala.

 – Jag var väl 20 år när jag kom till Uppsala. Då tog man gesällprov här i Uppsala. Det kom faktiskt folk från hela Skandinavien hit, och även andra länder. Det var en fantastisk utbildning som jag önskar att ungdomar hade haft i dag också.

Jan Hedh är också en stor chokladkännare.

 – Ja, jag har en liten chokladfabrik i Malmö, där vi också tillverkar choklad från början så att säga, från böna till choklad.

Tolv böcker har det också blivit, ofta med korta koncisa titlar som Bröd, Choklad eller Desserter, och det var många som passade på att köpa signerade böcker när Jan Hedh nu kommit till Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".