Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Årets kock en upplänning

Publicerat fredag 8 februari 2002 kl 11.09
Anders Hedlund heter Uppsalabon som igår vann den prestiegefyllda tävlingen Årets kock. Tävlingsuppdraget gick dels ut på att laga en vanlig skolmåltid och dels en lyxigare rätt på renkött.
Vinnarreceptet, för den lyxigare rätten, lyder helstekt renytterfile med selleripuré, friterad potatis och viltsås med svartvinbärsgele och karamelliserad gulbeta med getostkräm. Själv tyckte inte den 29- årige vinnaren att det smakade något särskilt när han var färdig vid spisen, men anrättningen föll uppenbarligen domarpanelen i smaken. Tidigare drev Anders Hedlund restaurang Grisen i Uppsala. Numera jobbar han i Stockholm på Villa Källhagen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.