Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
ÖSTERLEDSKYRKANS FRITIDSHEM

Facket granskar uppsägningar

Publicerat tisdag 15 februari 2011 kl 17.22
"Vi har inte fått någon skriftlig orsak till uppsägningen"
(2:02 min)

Efter att Upplandsnytt rapporterat om uppsägningarna på Österledskyrkans fritidshem har fackförbundet Kommunal kopplats in för att undersöka om allt gått rätt till. Dom har nu bestämt sig för att ta sig an fallet. All personal, utom föreståndaren, har sagts upp och föräldrar till barnen på fritidset finner arbetsgivarens motivering till uppsägningarna orimlig.

- Vi har två styckna medlemmar och dom har vi varit i kontakt med nu här på förmiddagen och utefter dom samtalen har Kommunal nu valt att ta kontakt med arbetsgivaren för att få mer information om skälen till varför man säger upp de här personerna.

På frågan om huruvida uppsägningarna har skett i enlighet med lagen om anställningsskydd svarade arbetsgivaren Lars Gunnar Skogar igår såhär:

- Ja lagen om anställningsskydd gäller ju men vi har ju alltid rätt att göra en omorganisation men lagen om anställningsskydd följer vi ju, vi är ju tvungna att säga upp två stycken.

Efter att Upplandsnytt nåtts av informationen att det på Österledskyrkans fritidshem trots den påstådda arbetsbristen ska anställas tre nya till hösten sökte vi på nytt kontakt med Lars Gunnar Skogar som inte hade tid för en intervju, men som svarade kort att det kanske bara skulle bli två nyanställningar på grund av att föräldrar nu inte vill ha kvar sina barn på fritidset.

På frågan om detta har fått honom att omvärdera situationen blev svaret nej. Lars Gunnar Skogar känner att det han kallar för en "omorganisation" är ett måste eftersom han vill att fritidset ska ha utbildad personal. Enligt honom har den nuvarande personalen erbjudits men tackat nej till vidareutbildning, något som personalen bestämt nekar till.

Men vilken förklaring till uppsägningarna har då fritidsfröknarna fått av arbetsgivaren? Såhär svarar Ann Sofie Jansson som till sommaren lämnar det jobb som hon har haft i 14 år:

-Vi har fått.. ingen direkt motivering utan arbetsbrist eller ekonomiska problem men vi har inte fått någon skriftlig orsak till uppsägningen, men att vi har fel utbildning att man vill ha fritidspedagoger därför att det kommer en ny skollag eller har kommit nu och då säger man upp samtliga personal.

Klara Klintbo Skilje
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".