Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oklart hur bakterier fick fäste

Publicerat torsdag 21 februari 2002 kl 07.04
Det är fortfarande oklart hur farliga bakterier fick fäste i ärtsoppan i Tierp som två äldre människor avlidit av.
66 personer som ätit av den insjuknade snabbt och allt tyder på att det var den ovanliga bakterien Clostridium perfringens som orsakat matförgiftningen. Tierps kommun försöker nu ta reda på vad i hanteringen som gjorde att bakterien kunde gro. - Vi har startat en förutsättningslös utredning och skall nu börja ta prover, det säger Ulla Sobestiansky som är miljö- och hälsoskyddsinspektör i Tierp. Skolelever i Tierp hade ätit samma soppa ett par dagar tidigare. Och att rester kyls ner och värms upp igen innebär alltid risker. - Det är två moment som är känsliga, men det är ju kunnig personal så vi förutsätter att det skett på rätt sätt, dvs en snabb nedkylning och en snabb uppvärmning, säger Ulla Sobestiansky.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.