Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Förpackningen segar till köttet enligt forskare

Publicerat fredag 29 april 2011 kl 07.49

En ny avhandling om kött visar att den syremättade gasen som används vid förpackningen och som ska göra att köttet blir rött och ser gott ut också gör det segt och torr och förkortar hållbarhetstiden, det har uppsalaforskaren Åsa Lagerstedt Norström kommit fram till i sin avhandling. Det skriver Svenska Dagbladet.

Grillar man köttet blir det gråbrunt och ser genomstekt ut redan vid 55 grader och det är något som är helt onödigt menar forskaren, eftersom det finns andra gaser som man kan använda istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".