Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakterier gror i rester

Publicerat torsdag 21 februari 2002 kl 13.00
Smittskyddsinstitutet riktar nu kritik mot hur ärtsoppan tillagades i Tierp. Det är svårt att undvika bakterier när mat kyls ned och värms upp igen.
-Det finns en stor risk att nedkylningsprocessen blir för långsam. Det är tekniskt svårt att kyla ned. Det säger Ragnar Norrby, som är generaldirektör på Smittskyddsinstitutet. Bäst ur hälsosynpunkt är förstås att äta mat som är nylagad. Om maten ska ätas vid ett senare tillfälle är det mycket viktigt att den kyls ned snabbt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.