Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Uppvärmd mat vanlig på äldrevård

Publicerat torsdag 21 februari 2002 kl 16.50
Det är inte ovanligt att den mat som lagas till äldreboendena i länet kyls ner för att sedan värmas upp flera dagar senare, visar en rundringning till länets kommuner som Upplandsnytt gjort.
Nedkylning av mat har kritiserats i samband med att två äldre avlidit till följd av matförgiftning i Tierp. På Upplandsnytts rundringning svarade Älvkarleby och Uppsala kommuner att de inför helger ofta lagar mat i förväg, mat som senare värms upp igen. I länets övrigt kommuner svarar man att nedkylning av maten endast görs i undantagsfall. Ärtsoppan i Terp som matförgiftade ett sjuttiotal personer och ledde till att två åldringar dog, var ett sådant undantagsfall. Eva Strid, kostchef i tierp, säger att ärtsoppan kylts av enligt konstens alla regler.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.