Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bostäder i Granebergsskogen

Publicerat måndag 4 mars 2002 kl 08.07
Många har protesterat mot byggplanerna i den populära skogen i Sunnersta. Men nu vill Uppsala kommun ändå bygga i den norra halvan av skogen.
Flera hundra privatpersoner, organisationer och företag har yttrat sig om kommunens byggplaner. Uppsalas översiktsplan presenterades första gången i höstas. Här kan man se vilka områden i stan som ska bevaras eller bebyggas. Tjänstemännen har nu gått igenom alla yttranden och arbetat fram ett nytt förslag. Något som förändrats i den nya planen är utbyggnaden i Granergsskogen. Enligt det förslag som gäller nu ska det bara byggas i den norra halvan skogen. I den del som ligger längst från Mälaren. Andra områden där byggplanerna fick mycket kritik var Gränby Backe och Fyrisvallens kolonilottsområde. Men där ändrar sig inte kommunen. Däremot stryker man bygggplanerna i hagarna vid centrum i Sävja på grund av den stora kritiken. Förslagen i den nya planen har ännu inte presenterats för politikerna.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.