Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Enköping

Förskolor in i skolor

Publicerat onsdag 2 november 2011 kl 07.05
"Jag tycker det kommit nya spännande förslag"
(1:32 min)
Elever på S:t Iliansskolan i Enköping. Foto: Cathrin Reth/SR

Nu är skollokalutredningen i Enköping klar och rad nya förslag till förändringar presenteras - bland annat att i Munksundsområdet och Enöglaområdet flytta in förskolor i skolorna.  Vad tycker du om idén att flytta in förskolor i befintliga skolor? Kommentera här!

Göran Hedström skolchef för kommunens förskolor och grundskolor.
– Jag tycker det kommit nya spännande förslag på förändringar som vi nu ska titta på och göra beräkningar på. Bland annat att man flyttar in förskolor i befintliga skolbyggnader och gör S:t Illiansskolan och Västerledsskolan till 4 till 9 skolor, säger skolchefen Göran Hedström.

Det var i våras när beslutet att lägga ned St Illiansskolan mötte stort motstånd som skolnämnden beslutade att låta göra en mer omfattande skollokalutredning. Nu är utredningen klar och i rapporten slås fast att lokalkostnaderna är för stora både på kort och lång sikt. Att slå låta förskolor flytta in i skolor är bara ett av flera förslag i rapporten.

Utredaren föreslår också att Korsängsskolans och Bergvretenskolans upptagningsområden ändras, att delar av Västerledsskolans säljs och att förslaget att lägga ned St Illianskolan står också kvar. Men vad som blir verklighet av förslagen är inte klart.
– Nu är förslaget ute på remiss, föräldraråd och andra organisationer har möjlighet att tycka om det här. Sedan ska skolnämnden fatta beslut den 15 december.

Det här är snabba bud med kommunens mått mätt. Varför är det så bråttom?
– Ja, vi har ju lagt upp den här planen därför att om något ska kunna göras till hösten 2012 så måste det finnas ett beslut i december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".