Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Stöldliga angriper äldre

Publicerat måndag 11 mars 2002 kl 07.03
Uppsalapolisen varnar nu för bedragare som specialiserats sig på att ge sig på äldre i deras hem. Tjuvarna utger sig för att vilja hjälpa dom gamla men väl inne i lägenheten stjäl de smycken och pengar.
Aina, som är 90 år och bor i Uppsala, hade varit ute och handlat, när det vid porten till henns hus dök upp en kvinna som erbjöd henne hjälp upp i hissen. Aina som har rullator tog tacksamt emot hjälpen, men väl uppe bad kvinnan att få följa med in i i lägenheten och låna ett papper. Väl inne i lägenheten började hon uppträda märkligt. Ur en platskasse tog hon upp stora tyger som hon visade upp. Senare visade det sig att medan Aina uppehållits i köket hade en annan medbrottling smygit sig in i lägenheten å letat rätt på alla värdeföremål. Enligt polisen har Uppsala län hittills varit förskonat från såna här åldringsbrott men ett liknade fall nyligen i Uppsala gör att man fruktar att det är en liga i farten. Tjuvar som specialiserat sig på att ge sig på gamla och handikappade i deras hem.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.