Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Referensgrupp i Tierp kritisk

Publicerat onsdag 20 mars 2002 kl 07.12
Kommunledningen i Tierp har ignorerat och kört över den referensgrupp som tillsattes för att vara en informationskanal och granskare av Svensk Kärnbränslehanterings planer på provborrningar i kommunen, anser nu delar av referensgruppen.
Den 9 april ska kommunfullmäktige i Tierp fatta beslut om SKB ska få genomföra provborrningar för slutförvar av utbrännt kärnbränsle i tierpområdet. Nyligen har både kommunledningen och arbetsutskottet valt att säga nej och som svar på det gick en majoritet av referensgruppen igår ut med det motsatta budskapet - att man säger ja till provborrningar: - Kommunikationen har varit minimal mellan KS AU och oss i referensgruppen. Man utnyttjar inte oss på rätt sätt. Vi har jobbet i två läger. Vi har guppat på vår lilla ö och kommunledningen har gått på i sin fåra, säger Catarina Deremar, centerpartistisk ersättare i kommunstyrelsen och med i referensgruppen. Men Bengt-Olov Eriksson, kommunalråd i Tierp tar inte åt sig av kritiken. Han tycker att kommunikationen fungerat bra: - På det stora hela tycker jag att vi har haft bra kommunikation och att vi har utnyttjat referensgruppens kunskaper.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".