Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunen går plus men har för höga kostnader

Publicerat onsdag 12 juni 2013 kl 16.24

Uppsala kommuns prognos för 2013 visar både på ett positivt resultat och på ökade kostnader. Enligt prognosen går kommmunen 845 miljoner kronor plus, men utan reavinster och jämförelsestörande poster ligger det prognostiserade resultatet på minus 141 miljoner kronor.

I det positiva resultatet på 845 miljoner kronor ingår reavinster vid försäljning av kommunens verksamhetsfastigheter till de helägda dotterbolagen.

Men utan reavinster och jämförelsestörande poster ligger det prognostiserade resultatet alltså på minus 141 miljoner kronor. Det svaga resultatet beror bland annat på höga kostnader i några uppdragsnämnder och att Styrelsen för vård och bildning går back.

Jämfört med förra året ligger kostnadsökningen på 5,3 procent.

En jämförelse med andra kommuner med liknande förutsättningar visar att de samlade kostnaderna för gymnasieskola, äldreomsorg och barn- och ungdomsvård är höga i Uppsala kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".