Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Börja sommarlovet med sparris

Publicerat torsdag 13 juni 2013 kl 05.54
Christinas sparrissoppa. Foto: Christina Jansson

Christina kommer till P4 Morgons kök med en bukett nyskördad sparris.

Sparrissoppa

500 g sparris
2 st små schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
salt och svartpeppar
grovhyvlad parmesan

Skölj sparrisen och skär bort ändarna (hyvla sparrisen lite lätt med en potatisskalare om sparrisen är grov). Skär av topparna och lägg åt sidan. Dela sparrisen i mindre bitar. Fräs löken mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt därefter sparrisen (inte topparna) och fräs lite till. Häll över vin, buljong och grädde. Låt småkoka i 20 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Koka topparna separat någon minut i lättsaltat vatten. Servera soppan som fyra förrättsportioner och toppa med sparristopparna och grovhyvlad parmesan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".