Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Flera som fått djurförbud hade ändå djur

Publicerat måndag 17 juni 2013 kl 17.01

När Länsstyrelsen i Uppsala län kontrollerade djurägare som tidigare fått djurförbud visade det sig att av 26 kontrollerade personer var det fem som fortfarande hade hand om djur.

De aktuella personerna hade tidigare fått djurförbud för vanvård av hund, katt, häst och/eller ko. I hela Uppsala län finns idag 90 personer som meddelats djurförbud. Varje år utfärdas 5-10 djurförbud.

 – Anledningen till att någon bryter mot djurförbudet kan variera, säger Anneli Olarsbo som är djurskyddshandläggare vid Länsstyrelsen. Några har hävdat att de inte känt till att beslutet innebär att man inte heller får sköta andras djur. Andra har trott att det är tidsbegränsat och upphävs efter en viss tid.

Årets kontroller är en avslutning av det arbete som genomfördes under 2011 och 2012, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Det innebär att man nu gått igenom samtliga ärenden om djurförbud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".