Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Senapsfabrik med lokal förankring

Publicerat fredag 5 juli 2013 kl 15.12
Senapsfabriken del ett:"Man måste provsmaka så att smaken blir lika varje gång"
(5:31 min)
Anders Ljung och Mattias Lag på Fyrissenap. Foto Anna Bratt/SR

I Boländerna i Uppsala tillverkas senap av lokala producenter. Anna Bratt besökte senapsfabriken, fick en rundvandring och provsmakade sig igenom sortimentet.

- Vi har senap i vår matkultur, det berikar mycket och används som en smakförstärkare, säger Mattias Lag, VD på Fyrissenap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".