Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vårbudgeten presenterad

Publicerat måndag 15 april 2002 kl 16.05
Fler utbildningplatser vid Uppsala universitet och ökade satsningar på studentbostäder. Det är några av de satsningar som regeringen idag presenterades i sin vårbudget.
Det var en utbildningsminister med stort självförtroende som under måndagen besökte Uppsala för att presentera regeringens vårbudget: - Det är ju en vårproposition som fullföljer reformpolitiken, vi har ju äntligen haft en mandatperiod som kunnat innebära reformer efter ganska tuffa år på nittiotalet, sa Thomas Östros. Vårproppen är i år ovanligt tunn eftersom de flesta detaljförslag kommer till hösten. En del konkreta nyheter kunde ändå Östros berätta: Förutom allmänna satsningar som kommer hela landet till del, som till exempel 6 000 nya platser inom kunskapslyftet, vill regeringen satsa pengar på att stärka verksamheten vid Uppsala universitet. * 30 miljoner kronor satsas på att skapa två forskarskolor, en i företagsekonomi och en i matematik. * 20 miljoner kronor satsas på att höja kvaliteten inom statsvetenskap och humaniora, pengarna ska bl a gå till fler seminarier. * 10 miljoner kronor får Uppsala univeristet för att skapa nya utbildningsplatser. Redan idag råder stor brist på studentbostäder i Uppsala och med fler studenter blir situationen ännu värre. Men Östros sade att man kommer att satsa 125 miljoner kronor på nya studentbostäder för att lösa det problemet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".