Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakterier i Väddökött

Publicerat tisdag 16 april 2002 kl 13.28
En styckningslokal på Väddö har varit smittad med listeriabakterier. Efter att en kvinna insjuknat i listeria sedan hon ätit kött från Väddö gjordes kontroller i styckningslokalen.
Proven som togs i styckningslokalen var positiva. Men där är ändå osäkert om kvinnan smittats just av köttet. Listeriabakterier är vanliga, men försvinner då man upphettar köttet till minst 70 grader. Något som kvinnan säger att hon har gjort. På styckningslokalen har man nu ändrat rutinerna för att undvika smittspridning. Det skriver Norrtelje tidning idag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".