Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Minskat matsvinn i Norrtäljes sjukvård

Publicerat fredag 19 december 2014 kl 10.54
Matsvinn. Foto: Bertil Ericson / Scanpix
Matsvinn. Foto: Bertil Ericson / Scanpix

Inom vården i Norrtälje har man blivit bättre på mathantering. Under 2014 har ett projekt pågått för att minska mängden kastad mat.

Mängden matavfall har minskat med 19 ton - eller en tredjedel mot före projektet.  Målet är att minska mängden kastad mat ännu mer. Mycket handlar om hur maten beställs.

– När vi började mäta var vi inte medvetna om hur mycket mat vi faktiskt slängde. Minskningen är resultatet av ett målmedvetet arbete och stort engagemang på sjukhuset och bland våra vård- och omsorgsboenden, säger Anna-Lena Carling, miljöchef på vårdbolaget Tiohundra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".