Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Årets trendigaste semla bakas i Knivsta

Publicerat torsdag 22 januari 2015 kl 09.02
"Det är mycket fixa och trixa!"
(6:48 min)
Semmel-wraps. Foto: Christer Engqvist/Sveriges Radio
1 av 2
Semmel-wraps. Foto: Christer Engqvist/Sveriges Radio
Karin Hansson gör semlor. Foto: Christer Engqvist/Sveriges Radio
2 av 2
Karin Hansson gör semlor. Foto: Christer Engqvist/Sveriges Radio

Det var ett bageri i Stockholm som var först. Nu hakar flera andra på och bakar semmel-wraps, bland annat bageriet i centrala Knivsta.

Systrarna Karin och Jenny Hansson tog över bageriet i centrala Knivsta för fjorton år sedan. Igår provade de för första gången att baka semmel-wraps, med lite blandat resultat än så länge. Det är lätt hänt att det tunna utkavlade brödet blir lite torrt.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".