Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Christinas favorit rotsellerin bakas i ugn

Uppdaterat torsdag 29 januari 2015 kl 07.45
Publicerat torsdag 29 januari 2015 kl 07.45
Christina lagar rotselleri som toppas med bacon, yoghurt och citron
Christina lagar en lunch på rotselleri som bakas länge i ugn. Foto: Mona Wahlund

P4 Morgons matinspiratör Christina Jansson, lagar en lättare lunchrätt - långbakad rotselleri med bacon, yoghurt och citron. Klicka så får du receptet!

Långbakad rotselleri med bacon, yoghurt och citron

Skala en stor rotselleri med kniv.

Skiva i 2 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper.

Ringla över lite olivolja, salta och peppra.

Ugnsbaka mitt i ugnen, 225 grader 45-60 min, eller tills rotsellerin får färg och blivit mjuk.

Under tiden knaperstek ett paket bacon tunt skuren, låt rinna av på hushållspapper.

Rör ihop 1 dl tjockyoghurt, en halv finriven vitlöksklyfta, skal från en halv citron samt lite salt och peppar. Servera rotsellerin toppad med bacon, några skedar av såsen samt rivet citronskal, finklippt gräslök och timjan, salt och svartpeppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".