Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Just nu
En häktas efter attack mot synagoga

Christina gör norskt tunnbröd

Uppdaterat torsdag 19 februari 2015 kl 07.40
Publicerat torsdag 19 februari 2015 kl 07.40
Norska lomper. Foto: Christina Jansson
Norska lomper. Foto: Christina Jansson

P4 Morgons matinspiratör, Christina Jansson, gör tunnbröd på potatis som passar bra till sportlovets utflykter.

Sportlovslomper

650 g mjölig potatis (500 g kokt och skalad)

1 tsk salt

ca 1,5-2 dl bovetemjöl

Koka potatisen med skal. Låt svalna, skala och finriv med rivjärn ner i en bunke. Tillsätt salt och mjöl. Knåda till en slät deg. Dela i 14-16 st. Kavla tunt på mjölat bakbord. Stek i torr stekpanna på medelhög-hög värme tills lomperna får färg på bägge sidor. Flytta över nystekta lomperna till fuktad handduk och vik över så att dom håller sig mjuka. Fyll med något gott och rulla ihop små utflyktspaket. Förslag på fyllning: 1) Korv, surkål och senap 2) Kallrökt lax, creme fraiche med finriven färsk pepparrot, babyspenat, skuren avokado.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".