Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Christina gör Bostongurka av Västeråsgurka

Publicerat torsdag 13 augusti 2015 kl 07.28
bostongurka christinas mat korv
Foto: Christina Jansson

P4 Upplands matinspiratör Christina Jansson är med i vårt kök igen och den här veckan är gurka huvudingrediensen.

Bostongurka
500 g västeråsgurka
500 g gul lök
500 g syrliga äpplen
500 g paprika röd,grön, gul

Ättikslag:
3 dl vatten
3 dl ättikssprit
3 dl socker
1 msk salt
1 mskgula senapsfrön.

Gör så här:

Skala och hacka lök, kärna ur och tärna paprika. Lägg lök och paprika i enskål. Koka upp vatten och häll det hett över . Låt stå i 10 minuter.

Skölj och tärna gurkan, kärna ur och tärna äpplen. Koka upp ingrediensernatill lagen. Häll bort vattnet från lök/paprikan och häll ner lök och paprika iättikslagen tillsammans med gurka ochäpple.           

Låt allt koka på svag värme utan lock i ca 10 minuter eller tills grönsakernakänns mjuka och allt är simmigt.

Fördela bostongurkan i väl rengjorda och varma burkar och tillslut väl.
Förvara burkarna svalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".