Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Christina gratinerar sötpotatis

Publicerat torsdag 31 mars 2016 kl 06.31
Sötpotatis med getost och lammkorv. Foto: Christina Jansson
Sötpotatis med getost och lammkorv. Foto: Christina Jansson Foto: Christina Jansson

Sötpotatis är vanlig i både amerikansk och indisk mat. Christinas recept har smak av både Sydeuropa och Gotland.

Ugnsgratinerad sötpotatis fylld med lammkorv och getost

2 sötpotatisar
rapsolja
100 g getost
1-2 lammkorvar 
3 msk creme fraiche
salt och svartpeppar
2 msk panko
persilja
rivet citronskal

Tvätta sötpotatisarna och picka några hål i skalet med en potatissticka. Pensla skalet med lite olja och ugnsbaka sötpotatisarna i en ugnsform i 200 grader i 45-60 min el tills de är mjuka inuti. Ta ut och låt svalna något. Dela sötpotatisarna på längden och gröp försiktigt ut allt innehåll. Stoppa tillbaka skalen i ugnen och rosta ytterligare 5-10 min.  Hacka korv fint (el gröp ur innehållet om rå korv), stek i stekpanna. Blanda korven med sötpotatisen samt creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Ta ur skalen ur ugnen och fördela innehållet i dessa. Toppa med panko och stoppa in i ugnen igen i ytterligare 10-15 min tills pankon får färg. Toppa med persilja och river citronskal. Servera med sallad. Recept för 2 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".