Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Uppsalabo släpper bok om roséviner

Publicerat fredag 15 april 2016 kl 09.25
Rosévin
1 av 2
Rosévin Foto: Marcus Ericsson/TT
Sommelieren Anders Melldén
2 av 2
Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Anders Melldén, sommelier och vinskribent, har precis fått klart sin bok om roséviner. Idag gästar han oss.

Boken heter Rosévin – Historien, vinerna & maten därtill. Här är Anders tips på roséviner våren 2016:

Petite Cuvée Madame, Provence, nr 78359, 79 kr
Frisk och lätt, ljus provencerosé med inslag av citrus, äpplen och röda vinbär. Gott till salta mandlar, syrliga fisk- och skaldjursrätter.

Les Lauzeraies Tavel, Tavel Rhône, nr 2724, 109 kr
Lite längre urlakning ger djupare färg, aningen mer tannin och god rödbärig smak med kryddighet och karaktär som passar grillat kött och fågel.

Alkoholfritt

Richard Juhlin Sparkling Rosé, Sydfrankrike, nr 1983, 89 kr
Läskande gott alkoholfritt bubbel med smultron, röda vinbär och röda äpplen i smaken. Bra aperitif som även passar lättare grillrätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".