Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Husmanskost från Balkan

Publicerat torsdag 12 maj 2016 kl 07.29
Chivapchichi, husmanskost från Balkan
Chivapchichi, husmanskost från Balkan Foto: Christina Jansson

Christina Jansson, P4 Morgons matinspiratör, lagar Chivapchichi.

Chivapchichi
500 g nötfärs
200 g lammfäs
2 pressade vitlöksklyftor
halv gul lök riven
3 msk bubbelvatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda samtliga ingredienser till en slät smet. Kör färssmeten genom ett korvhorn för att forma en korv, knipsa av i decimeterlånga bitar och stek i knappt 10 min. Fyll lepina (eller pitabröd) med chivapchichi, sallad, fint skuren gul lök, ajvar relish och tjockyoghurt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".