Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rabarbern är här med gräddmjölk och kardemumma

Publicerat torsdag 19 maj 2016 kl 07.30
Rabarberkräm och gräddmjölk med kardemumma
Rabarberkräm och gräddmjölk med kardemumma Foto: Foto Christina Jansson

Christina lagar kräm på rabarber för att säsongen nu börjar och för att locka tillbaka sommaren.

Rabarberkräm och gräddmjölk
med smak av kardemumma
250 g rabarber
2 dl vatten
3-4 msk socker
0,5 vaniljstång
1 msk potatismjöl
1 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 tsk nystötta kardemummakärnor

Skölj rabarbern (skala om det behövs, tunna späda rabarber kan gott och välfå behålla sitt skal). Dela i små bitar. Koka upp vatten, socker och en halvvaniljstång som delats på längden, skrapa ur innehållet med en sked och låt detkoka med. Tillsätt rabarbern och låt koka några minuter (5-6 min). Rör utpotatismjöl i lite kallt vatten, rör ner i krämen under omrörning. Låt kokaupp, krämen är då klar (fiska upp vaniljstången). Låt svalna. Blanda 1 dlvispgrädde med 3 dl mjölk, smaka av med 1 tsk nystötta kardemummakärnor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".